Met lekker eten gezond en fit blijven

Online cursus Met lekker eten gezond en fit blijven

Wat is waar en wat is niet waar als het gaat om gezond eten? Via reclame word je gebombardeerd met allerlei informatie die nauwelijks te controleren is.Heb je behoefte aan een duidelijk overzicht over gezond eten dan is deze online cursus iets voor jou. 

Links en rechts verschijnen artikelen en blogs over gezond eten. Via reclame word je gebombardeerd met allerlei informatie die nauwelijks te controleren is. Heb je behoefte aan een duidelijk overzicht van de voornaamste dingen die komen kijken bij het onderwerp gezond eten dan is deze online cursus echt iets voor jou. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Met lekker eten, gezond en fit blijven' leert je meer over het belang van gezonde voeding voor jouw gezondheid. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van wat gezonde voeding is
  • Onderkennen van belang van een gezond lichaamsgewicht
  • Kennis van de voornaamste voedingsstoffen (vetten, zout, groente en fruit, vis, vezels)
  • Gebruiken van compleet overzicht van de 'Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden' (ADH) van vitaminen, mineralen en sporenelementen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Met lekker eten, gezond en fit blijven' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die privé of voor zijn of haar werk belangstelling heeft voor een bondig overzicht van de belangrijkste zaken over voeding en gezondheid. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Leren, Kwaliteit leveren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Met lekker eten, gezond en fit blijven' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, ADH voor nutriënten, Overzicht VMS.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!