Leer in 3 uur gitaar spelen!

Online cursus Leer in 3 uur gitaar spelen!

In deze 3 uur durende cursus leer je de basisbeginselen voor het leren spelen van een gitaar. Gitaarleraar Jeen Kroes leert je de basis van gitaar in deze drie uur durende videocursus. Je leert verschillende akkoorden om je in een mum van tijd mee te tokkelen met je favoriete nummers, Jeen leert je twee nummers met deze akkoorden die je hebt geleerd. Verder leer je de beginselen van verschillende muzikale concepten zoals ritme, de juiste gitaartechniek en zelfs wat basis muziektheorie. Jeen zal ook een deel van zijn filosofie over het spelen van gitaar en het beoefenen van muziek delen.

Mijn naam is Jeen Kroes, ik ben een gitaarleraar uit Nederland en ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan mijn video-gitaarcursus. Ik geef gitaarles sinds mijn zeventiende aan studenten in de leeftijd van zes tot zestig, al deze ervaring heeft me ertoe gebracht om deze beginnerscursus gitaar op te zetten. Deze cursus zal je goed op weg helpen om die rockster te worden die je altijd al wilde zijn met een solide basis!

Doel van de cursus

Je gaat de basis leren voor het spelen van de klassieke zes-snarige gitaar. Hiervoor maken we het onderscheid tussen het “akkoorden pad” en het “enkele noten pad”. Aan het einde van de cursus heb je een beetje van alles geleerd en ben je in staat om jezelf zelfstandig te ontwikkelen op een gebied naar keuze.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je  leert hoe je een gitaar en een plectrum vasthoudt en hoe je een gitaar stemt.

  • Je leert drie akkoorden: A majeur, D majeur en E majeur.

  • Deze akkoorden leer je op meerdere manieren aan te slaan.

  • Je leert ‘Born in the USA’ en ‘Three Little Birds’ te spelen.

  • Je zal weten hoe je andere akkoorden en nummers kan leren van andere bronnen.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Leer in 3 uur gitaar spelen!’ duurt ongeveer 3 uur. De totale studiebelasting bedraagt ook 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die wilt beginnen met gitaarspelen, van iedere leeftijdsgroep. Er is geen advies opleidingsniveau.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan je muzikale vaardigheden.

Lesmaterialen

Deze cursus bestaat uit videocolleges.

Opbouw van de cursus

De cursus is opgebouwd uit videofragmenten en tussentijdse toetsvragen.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De cursus ‘Leer in 3 uur gitaar spelen’ wordt tussendoor getoetst.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit